Organisatie

Na jarenlange ervaring op de kraam- en verlosafdeling van het Haagse ziekenhuis Bronovo is in 1989 door twee verpleegkundigen, de dames M. Knoester en H. Moor, Bureau Kraamzorg Extra opgericht. Beide verpleegkundigen vonden het, met hun jarenlange ervaring en kennis, de hoogste tijd worden voor een andere visie op het gebied van kraamzorg thuis. De kraamzorg thuis moest persoonlijker, kwalitatief op een hoog niveau, meer betrokken, betrouwbaar en kleinschalig worden. Uiteraard is Bureau Kraamzorg Extra in de loop de jaren, en 13.000 bevallingen later, wel gegroeid.

Deze vijf oorspronkelijke pijlers worden, na de overname begin augustus 2018, nog steeds streng bewaakt door de huidige eigenaar Royaal Groep. Met het huidige hechte team van kraamverzorgenden, bewijst Bureau Kraamzorg Extra al meer dan 25 jaar dat een kleinschalige organisatie stand blijft houden dankzij persoonlijke, flexibele en vooral betrokken kraamzorg.

Met het nieuwe team van Bureau Kraamzorg Extra verandert er aan de kwaliteit, betrouwbaarheid, betrokkenheid, maar vooral het persoonlijke en flexibele insteek voor de kraamzorg thuis niets. Maar maken we de zorg juist meer informatief door meer informatie te verstrekken op de nieuwe site, de kraamverzorgende op te leiden naar een hoger niveau, alles in de instructies ( GVO ) beter te kunnen uitleggen met vooral het waarom, en maandelijks op elke 2e woensdag van de maand een vrijblijvende informatie avond voor de “jonge” aanstaande ouders te organiseren. Deze informatieavond is een vrijblijvende informatie avond, waar elke cliënt van Bureau Kraamzorg Extra voor wordt uitgenodigd. Wij informeren hier graag de “jonge” aanstaande ouders wat kraamzorg inhoud, er van ons verwacht kan worden, wat er juist wel maar ook niet aan uitzet benodigd is en nog veel meer.

Vanuit het oogpunt om meer betrokken zorg te kunnen verlenen hebben wij bij Bureau Kraamzorg Extra de verhuur van borstkolven opgepakt en verhuren wij nu professionele borstkolven. Maar niet alleen de professionele huurkolf, maar ook allerlei andere borstvoedingsmaterialen zijn nu bij ons op locatie te Rijswijk op voorraad , zoals elektrische borstkolven, handkolven, borstvoedingsbh’s, tepelcrème, hydrogelpads enz. De kraamverzorgenden hebben allemaal een standaardsetje aan borstvoedingshulpmiddelen bij zich zoals tepelhoedjes, slangetjes om desgewenst mee  te kunnen bijvoeden, tepelcreme enz. en kunnen desgewenst in de kraamperiode, als er zich problemen voor doen bij het geven van borstvoeding, terugvallen op de kennis en ervaring van onze borstvoedingdcoach. Of je nu kunstvoeding geeft of borstvoeding bij Bureau Kraamzorg Extra zullen wij jullie altijd met de juiste kennis en ervaring ondersteunen en op weg helpen bij de start van jullie baby.

De binding tussen ouder en kind start in de periode dat juist jullie elkaar net leren kennen ofwel de kraamperiode. In deze periode kan Bureau Kraamzorg Extra jullie nog meer ondersteunen om de ouder-kindbinding eerder en nog beter te stimuleren. Dit kan gaan om het dragen in een draagdoek en zo samen met elkaar de wereld te leren kennen (onze 2 ervaren draagdoekconsulentes kunnen jullie desgewenst op kantoor of bij jullie thuis ondersteunen bij het dragen), maar ook om te kunnen vertellen waarom dragen juist belangrijk is en bijdraagt in de ouder-kindbinding en wat de voordelen zijn. Tegenwoordig wordt door iedereen het veilig slapen gepromoot en hoor je erg veel over “rooming-in” ofwel veilig slapen bij papa en mama op de slaapkamer; ook hierin kunnen wij jullie ondersteunen. Het is namelijk nu mogelijk via Bureau Kraamzorg Extra een “Co-sleeper” te huren, die je eenvoudig tegen het bed aan papa’s of mama’s kant kan zetten, zodat jullie veilig samen kunnen slapen. Ook juist samen slapen werkt mee aan de ouder-kindbinding, je leert namelijk eerder je kind begrijpen. In de nachten dat de baby nog moet wennen aan het nieuwe ritme van nacht en dag, kan je als “nieuwe” ouders snel en gemakkelijk met de “Co-sleeper” je kind troosten en/of eventueel voeden.

De kraamzorg thuis is door de overname van Bureau Kraamzorg Extra juist nog persoonlijker, meer betrokken en flexibeler geworden, om juist jullie als “jonge” aanstaande ouders nog beter op weg te kunnen helpen in de mooiste periode met jullie baby.