De verwachtingen van borstvoeding geven

Wij geven informatie over de verschillen tussen borstvoeding en poedermelk voeding. Zo kan jij samen met jouw partner je keuze maken. Je kunt ook gebruik maken van de informatie van de borstvoedingsorganisaties.

  • Meteen na de geboorte ligt jouw baby met zijn of haar blote lijfje lekker tegen je aan.
  • Wij zorgen voor rust, zodat jullie als ouders alle tijd hebben om te genieten van dat bijzondere eerste uur met elkaar.
  • Jouw pasgeboren baby voelt jouw warme huid en gaat vaak al op zoek naar de borst. Die eerste kleine slokjes zijn van groot belang.
  • Jouw baby mag dag en nacht bij jou blijven en we geven uitleg en ondersteuning, zodat jullie allebei wennen aan borstvoeding geven. Praktisch alle vrouwen kunnen voldoende moedermelk produceren.
  • De baby mag drinken naar behoefte en dat is de eerste weken heel vaak. De borstvoeding komt daardoor goed op gang. Want hoe vaker jij voedt, des te meer melk jij geeft. Voedt ook lang genoeg. Bijvoeding is dan bijna nooit nodig. Zie dit als een investering die je doet, deze komt je altijd weer tegemoet. Het maagje van een pasgeborene is niet groter dan die van een kers, daarom drinkt een kindje vaak en kleine hoeveelheden.
  • We leggen jou uit welke houding het prettigst is om te voeden en hoe de baby goed aan de borst drinkt. Wij maken gebruik van Biological Nurtering, waarbij de instincten van de pasgeborene optimaal benut kunnen worden.  Pijn hoort niet bij het geven van borstvoeding en is daarom altijd een aandachtspunt om te kijken waar het beter kan. Het is een teken dat jij hulp en betere aanwijzingen nodig hebt om met plezier de borst te geven. Vraag dus om advies, dit kan voor, tijdens maar ook lang na de kraamperiode.
  • Soms heeft een baby bijzondere zorg nodig en kunnen jullie tijdelijk niet bij elkaar zijn. We helpen dan met het begeleiden van kolven van de moedermelk. De kolven die daarvoor gebruikt worden zijn van professionele kwaliteit en geschikt voor veelvuldig gebruik.
  • Jonge baby’s kunnen in de war raken door een fopspeen of een flesje. Ze drinken dan niet zo goed meer aan de borst. We adviseren daarom om voorlopig liever geen fopspeen of flesje te geven. Het materiaal van de spenen is anders dan die van de borst en daarnaast geeft het geven van een flesje ook nog een flow verwarring.

Onze kraamverzorgende en borstvoeding

Alle kraamverzorgenden van Bureau Kraamzorg Extra worden regelmatig bijgeschoold over het begeleiden en stimuleren van borstvoeding.

Mocht het ondanks de kennis en ervaring van onze kraamverzorgende niet lukken met het geven van borstvoeding, nemen wij altijd contact op met onze borstvoedingscoach. Onze kraamverzorgende zal het probleem met de borstvoedingscoach bespreken en samen in overleg met jouw haar adviezen opvolgen.

Ondanks alle inzet van jouw en de kraamverzorgende kan het toch voorkomen, dat de borstvoeding niet wil lukken. Wij kunnen dan na overleg met jou de de borstvoedingscoach verzoeken om een consult aan huis te geven.

Kijk voor meer informatie op www.borstvoedingenzowestland.nl. De begeleiding van de borstvoedingscoach valt onder specialistische kraamzorg en kan met de zorguren verrekend worden. Zo voorkomen we hoge kosten verbonden aan de consulten.